Nejen před každým začátkem sezóny by měl každý uživatel zahradního slunečníku zkontrolovat všechny jeho důležité části a jeho správnou funkčnost.
Nejen před každým začátkem sezóny by měl každý uživatel zahradního slunečníku zkontrolovat všechny jeho důležité části a jeho správnou funkčnost. Také každý restauratér a každý hotelový personál, který svým hostům nabízí pohodlí venkovních slunečníků, by měl věnovat velkou pozornost tomu, aby tyto slunečníky byly v dobrém stavu. To je jediný způsob, jak vyloučit skutečnost, že by slunečníky představovaly nebezpečí nejen pro hosty.
Dobrá doba pro kontrolu je začátek sezóny. Při rozbalení a čištění je snadné zjistit jakékoliv poškození. Zvláštní pozornost je třeba věnovat následujícím bodům:
Dokonce i v průběhu sezóny by se měly opakovaně kontrolovat slunečníky v gastro sektoru (hotely, restaurace, kavárny apod.). Zvláště důležitá je tato kontrola po bouřce či silnějších poryvech větru.
Výrobci slunečníků udávají minimální doporučené zatížení slunečníku při max. síle větru odpovídající stupni 4 Beaufortovy stupnice (Bft.). Pokud je vítr silnější, nelze tedy stabilitu garantovat.
Rada na závěr. V případě silných poryvů větru je nutné nechat slunečníky zavřené. Vyloučíte tak možné škody a zranění.
Výpis se aktualizuje